Erkki Aurejärvi Oikeuden poluilla

Tappaja kaipasi tupakkaa

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi 27.4.16 Matti A:n 11 vuodeksi vankeuteen siitä, että Matti oli 29.9.14 surmannut Jarkko B:n tämän kotitalon pihalla pistämällä tätä veitsellä kaulaan.  Tuomion perusteluissa on muun muassa seuraava kohta:

”Asiassa on otettava huomioon myös Matti A:n mielentila puhutteluhetkellä.  Hän on ollut enemmän huolissaan tupakasta kuin tapahtuneesta asiasta.”

Miten tämä selittyy?  Poliisi puhutteli Mattia heti rikospaikalla ja syyttäjä halusi käyttää puhuttelun DVD-tallennetta näyttönä Mattia vastaan.  Hovioikeus kielsi tallenteen käytön, koska poliisi ei ollut ilmoittanut Matille tämän oikeudesta olla myötävaikutamatta oman syyllisyytensä selvittämiseen, kuten oikeudesta pysyä vaiti.

Hovioikeuden tuomio on sinänsä erittäin seikkaperäinen ja vakuuttava.  Tämä kohta on kuitenkin erikoinen:

Mitä päätelmiä voidaan tehdä siitä, että ruumiin vieressä seisova tappaja pyytää poliisilta tupakkaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän paavoarvola kuva
Paavo Arvola

Tuomio tuli ilmeisesti taposta?
"Mitä päätelmiä voidaan tehdä siitä, että ruumiin vieressä seisova tappaja pyytää poliisilta tupakkaa?"

a) Tekijä on psykopaatti
b) Teko on tehty "(täyttä) ymmärrystä vailla".

Syyntakeisuuden asteen selvittämiseksi pitäisi nähdä tallenne. Kaikesta päätellen tuomio asetettiin ottamatta huomioon mahdollisia lieventäviä asianhaaroja.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Mitä päätelmiä voidaan tehdä siitä, että ruumiin vieressä seisova tappaja pyytää poliisilta tupakkaa?''

Kannattaa aina pitää avattu tupakka-aski taskussa, niin ei saa puukosta.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Luin, että Breivik oli huolestunut vuotavasta kädestään kun hänet saatiin kiinni. Kun toisen ihmisen elämä ei ole aidosti kuin kärpäsen paska, niin kyllähän ne nikkikset tai vuotavva sormi aina voiton vie siitä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#3

No niin.....lehdissä mainittiin myös että tämä norjalainen joukkomurhaaja, jonka nimeä en taaskaan halua mainita, oli kovasti huolissaan omasta hengestään. Hän tajusi mitä oli tehnyt, ja pelkäsi poliisien ampuvan hänet.
Murhaaja oli seissyt kädet korkealle ojennettuina poliisin tullessa paikalle. Näin hän halusi osoittaa selkeästi antautuvansa ja taata henkensä säilymisen.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Juurikin näin. Aseettomien ja avuttomien murhaaminen ei ole homma eikä mikään, mutta jos vastassa on aseellinen ja kyvykäs, häntä koipien väliin, suu mutrulle ja kädet ylös.

Toimituksen poiminnat