Erkki Aurejärvi Oikeuden poluilla

Jääkiekon MM-veikkaukset

Voittaako Suomi lätkän maailmanmestaruuden?  Veikkaus Oy:n urheilupelissä Suomen mestaruutta saattoi veikata ennen kisojen alkamista kertoimella 4.

Rakennustarvikeketju Byggmax on järjestänyt saman vedonlyönnin hieman suuremmalla kertoimella.  Mukaan pääsivät ne, jotka viikon aikana ennen kisoja (29.4.– 6.5.) ostivat tavaraa Byggmaxin myymälöistä.  Jos Suomi voittaa maailmanmestaruuden, ostajat saavat takaisin puolet maksamastaan kauppahinnasta.  Jos Suomi ei voita, Byggmax pitää koko hinnan.

Byggmax on ottanut riskin.  Vedonlyönti on varmaankin kiihdyttänyt myyntiä reilusti ja mainoskampanja on ollut onnistunut, mutta Suomen maailmanmestaruus aiheuttaa yhtiölle suuren tappion.

Lisäksi voidaan pohtia, onko tällainen markkinointi laissa sallittua.  Lain mukaan Veikkaus Oy:llä on yksinoikeus vedonlyöntipelien toimeenpanemiseen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ei kai tässä kyse ole veikkauksesta sanan varsinaisessa mielessä. On vain suuremmassa mittakaavassa sama asia, jos minä löisin kossupullon veikan eukkoni kanssa Suomen MM mestaruuden puolesta.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Toisin kuin Veikkauksen peleissä, Byggmaxin "pelissä" ostaja ei voi menettää mitään. Voi vain voittaa, jos Suomi voittaa. Ei siis ole kyse uhkapelistä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Byggmaxilta aika huikea veto. Kuinkahan käy. Kyllä siellä markkinointiosastolla ei taida kuulua hyvä Suomi- huutoja....

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ihmeen vähän tämä kamppanja on saanut julkisuutta yleensä missään. Luulisi kaikkien spekuloivan mahtilupausta, muttaei mistään mitään.
Jos Byggmaxissa alkaa juosta aasialaisten näköisiä ostajia metrien pituisten ostoslistojen kanssa, voidaan tehdä sivuvetoturnaus, kuka suomalaisista tekee jossakin pelissä 2 omaa maalia "ilmeisesti" vahingossa?
Byggmax puolittain investoi parinkymmenen Kiina-Centerin investoinnit Suomeen ja olkoon se sitten uusi Nokia, jota varsinkin demarit innovaatiokiimassa tuntuvat niin kovasti haikailevan. Jos tarvitsisin ko tarvikkeita ja paikkakunnalla olisi max, olisin taattu asiakas ihan vain ihailusta kamppanjaa kohtaan.

Toimituksen poiminnat