Erkki Aurejärvi Oikeuden poluilla

SUOMALAISET EIVÄT ENÄÄ USKO HENKIIN

Helsingin Sanomissa oli 18.6. koko sivun historiikki ”Suomalaiset uskoivat ennen henkiin”.  Kirjoitus alkaa:

”Tuhat vuotta sitten suomalaiset tiesivät erilaisten henkien, haltioiden ja tonttujen vaikuttavan elämäänsä hyvässä ja pahassa.  Henkiä majaili muun muassa metsissä ja järvissä.  Niiltä pyydettiin palveluksia ja niiden suututtamista varottiin ja pelättiin.   - - Reilut tuhat vuotta sitten suomalaiset eivät olleet vielä kuulleet Jeesuksesta.  He tunsivat hyvin henkien ja monien jumaliensa, kuten Ahdin, Tapion ja Turisaksen mieltymykset.  Henkien kansoittamassa metsäisessä maailmassa suomalaiset olivat yhtä luonnon kanssa.”

Historiikin mukaan suomalaisten maailmankuva muuttui, kun he saivat ”kuulla Jeesuksesta”.  Se merkitsee tätä: 

”Viimeiset tuhat vuotta suomalaiset ovat tienneet Jumalan, Jeesuksen, suojelusenkelien, pyhimysten ja paholaisen vaikuttavan elämäänsä hyvässä ja pahassa.  Jumalolentoja majailee muun muassa metsissä ja järvissä.  Niiltä pyydetään palveluksia ja niiden suututtamista varotaan ja pelätään.   - -  Kuultuaan Jeesuksesta suomalaiset tuntevat hyvin kristinuskon henkilöiden, kuten Jumalan, Jeesuksen ja pirun mieltymykset.  Jumalolentojen kansoittamassa metsäisessä maailmassa suomalaiset ovat yhtä luonnon kanssa.”

On tapahtunut huima kehitys ja suoranainen mullistus.  Historiikissa sanotaan näin:

”Meidän on todella vaikeaa ymmärtää kunnolla menneiden aikojen ihmisiä.  Tietoisuuden evoluutio ja kulttuurin muutos on ollut vahvaa.”

Tämä on pakko myöntää.  Suomalaisissa asui pimeä taikausko, ennen kuin he saivat kuulla Jeesuksesta.  He esittivät pyyntöjä hengille, haltioille ja tontuille, mutta sitten tapahtui mullistava muutos.  Ihmiset alkoivat rukoilla Jumalaa, Jeesusta ja Pyhää Henkeä.  Loistavaa ja suurenmoista!  Olemme päässet eroon muinaissuomalaisten henkiuskosta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Synnintekijän päähän Jumala tiputtaa taivaalta kuuman kiven. Eilen jo kuulin miten enkelit mustien ukkospilvien yläpuolella kottikärryillä niitä kuskasivat kohti Etelä-Suomea.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Ennen ne usko kaikenlaisiin höpöhöpö haltioihin ja menninkäisiin, mutta sitten tuli taikureiden kuningas joka käveli vetten päällä ja osasi hypnotisoida ja manipuloida sujuvasti, jopa niin että oli poliittinen uhka koko valtiovalllalle!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kirkoissamme uskontunnustuksessakin uskotaan monistettuun Jumalaan, jossa joukossa on nimetön "Pyhähenki".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kasvoin Karkkilassa, jossa oli jo silloin vapaa-ajattelijoiden hautausmaa. Vieressä laajennettiin kirkon kalmistoa, ja kun piispa tuli siunaamaan, niin väliin vedettiin lippusiima siunauksen leviämisen välttämiseksi. Tämän nähtyäni tuumasin, jotta taidanpa erota kirkosta.

Toimituksen poiminnat