Erkki Aurejärvi Oikeuden poluilla

Lex Timo Soini

Puoluelain 9 §:ää muutettiin 30.12.2015 niin, etteivät loikkarit enää vie puoluetukea mennessään.  Muutoksen perustana olevassa hallituksen esityksessä kerrottiin:

”Puoluelain mukaan jos eduskuntavaalien välisenä aikana kunkin vuoden valtion talousarvion julkaisemiseen mennessä vähintään puolet jotakin puoluetta edustaneista ja puolueen valtionavustusosuutta laskettaessa mukaan luetuista kansanedustajista on ilmoittanut eduskunnan puhemiehelle luopuvansa edustamasta tätä puoluetta eduskunnassa, on puoluetuen jakoperustetta tarkistettava siten, että tapahtuneet siirtymiset otetaan huomioon. Säännöstä on sovellettu viisi kertaa: Suomen Maaseudun Puolueen eduskuntaryhmän kahtiajakautumisessa vuonna 1972, Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen ainoan kansanedustajan siirtymisessä Keskustapuolueeseen vuonna 1977, Suomen Maaseudun Puolueen eduskuntaryhmän hajoamisessa vaalikaudella 1991 - 1995 ja Suomen Maaseudun Puolueen ainoan kansanedustajan siirtymisessä edustamaan uutta Perussuomalaiset-puoluetta vuonna 1995 sekä Remonttiryhmän ainoan kansanedustajan siirtymisessä Suomen Sosialidemokraattiseen Puolueeseen vuonna 2001.” 

Muutoksen ajoi läpi Timo Soini.  Ehtisikö hän saada lain palautetuksi entiselleen niin, että Sininen tulevaisuus saisi vuosien 2018 ja 2019 puoluetuet?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Helposti. Kertomalla Sipilälle, että kaatuuko hallitus vai tehdäänkö uusi laki. Tässä ei muiden hallituspuolueiden arvopohja ole esteenä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Sipilä voi ottaa RKP:n ja kristilliset. Ja todennäköisesti sinisistä uuvateista jotkut siirtyisivät siinä tilanteesa kepuun tai kokoomukseen ja Soinille jäisi luu käteen. Soinin ryhmä hajoaisi.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Kehtaisiko sentään, kun on jo sanonut, että "setelit menivät, selkäranka jäi"? Tosin poliitikkojen kehtaamisen rajat ovat minua ennenkin hämmästyttäneet.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Kehtaisiko sentään, kun on jo sanonut, että 'setelit menivät, selkäranka jäi'?"

- No mikä ettei! Soinismin voi nimittäin kumota - uudella soinismilla.

"Ei isosta talosta tyhjin käsin lähdetä."
"Tämä sieppo ei käenpoikaa ruoki!"
"Ei ole selkäranka seteleistä eivätkä lihakset luottokorteista, mutta 'keisarille se mikä keisarille kuuluu'".

Toimituksen poiminnat