Erkki Aurejärvi Oikeuden poluilla

Kaikki blogit puheenaiheesta Työleirit

Valoheitin seuraa hänen kivuliasta kulkuaan loppuun asti

Piispa Irenaeus oli voimissaan eläessään kauan sitten. Hänen päähänsä oli syntynyt ajatus, että ihminen voi tulla todella rikkaaksi vain viekkaudella ja petoksella. Sillä tavalla hankitusta rahasta ei kuitenkaan tarvitse kenenkään pahastua, sillä rikkaus itsessään ei ole pahaa, jos sitä käyttää hyviin tarkoituksiin - kuten almujen antoon. Tämä ajatus on toteutunut huonosti vuonna 2017, sillä vauraat inhoavat kadulla rahaa polvillaan anelevia nälkäisiä ja vailla asuntoa olevia ryysyköyhiä.

Työttömyys kuriin valtion ja yritysten yhteisten työleirien avulla

Tänään saatiin uutisista lukea (Yle 16.2.2017), että Suomessa on työelämän ulkopuolella lähes 80 000 parhaassa työiässä olevaa miestä. Samoin tilastot kertovat (Iltalehti 24.1.2017), että työttömiä työnhakijoita oli Työ- ja elinkeinotoimistoissa joulukuun 2016 lopussa yhteensä 358 100 henkilöä. Näistä pitkäaikaistyöttömiä oli 122 000, yli 50-vuotiaita työttömiä 131 600 ja nuoria alle 25-vuotiaita työttömiä 48 100.

Ensin ne tulivat hakemaan työttömät

Olihan se ennustettavissa: Työttömien vähäisetkin porkkanat viedään ja tilalle tarjotaan syötäväksi keppiä. Karenssiaika nousee, valvonta lisääntyy, työstä kieltäytyminen taloudellisista syistä estyy. Tiivistettynä jos mediassa esillä olleet ehdotukset menevät läpi, on työttömän raportoitava elämästään säännöllisesti, otettava vastaan kannattamatonta työtä tai alistuttava tekemään karenssin kautta töitä palkatta kuukausitolkulla.

 

Suomen ihmisoikeushistoriaa

Tässä tämä vuodatukseni myös tänne usariin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä